Movitz löshoppas

132
Idag var jag med min vän Helena (http://helenasangberg.blogg.se) vi löshoppade Movitz (hennes häst & min skötarponny) och han var jätteduktig, som vanligt! Kommer säkert fler bilder, men orkar inte redigera fler just nu. Ska äta chips, haha :D

Gammal sommarbild


15(Gick igenom gamla sommarmappar från 2011 och hittade denna bild på Rebecca & Cool, tyckte den var så härlig)

Vaknade upp idag & tänkte ''shit vilken tråkig dag detta kommer bli..'' men den blev endå hyfsad. Har städat, rensat ut gadroben, busat med getterna (som var asbusiga) och varit på secondhand butik & lämnat mina gamla kläder, det slutade med att jag kom hem med 4 st nya, haha.

Kastelli i badet

12
Kastelli fick bli modell idag, mobbade henne lite med att sätta henne i porslinsbadkaret vilket hon absolut inte ville. Stackars hamster får stå ut med så mycket! Tudor var också riktigt nära att ta henne när hon sprang iväg, har aldrig sett honom riktigt vela ta henne. Han brukar alltid stå & kolla på henne när hon springer bara.
(Kortet i bakgrunden har Ingrid gjort)

Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin

Rebecca & Peppy

11
Fotograferade Rebecca & Peppy idag. Blev dock inte speciellt nöjd med bilderna, det var skarpt solljus & färgerna blev konstiga oavsett vitbalans eller färgläge... Det var inte förren solen gick ner (sista bilden) som dem blev någorlunda bra... Har dock tvingat mig själv & lägga upp bilder på bloggen efter varje fotografering så bjuder på de bästa här.

Kakor till snäll get

9
Igår kväll gjorde jag sirapskakor till getterna, dem var otroligt poppis idag! De var egentligen till häst & receptet är busenkelt!
 • 1,5 dl rågmjöl eller grahamsmjöl
 • 1,5 dl havregryn
 • 1,5 sirap
 • Sätt ungen på 150 grader. Lägg allt i en bunke och blanda. Forma kakorna så stora som du vill ha dem, grädda ca. 10-15 min. Låt svalna (då blir dem hårda). Servera!
Räcker till ca. 7 st kakor som är 5 cm långa, jag gjorde alldeles för stora så getterna tyckte det var lite svårt & tugga hela, haha.
Annars idag har jag fortsatt hjälpt min vän Helena & hennes blogg (www.helenasangberg.blogg.se) jag tycker ni borde kolla! Hon är otroligt duktig med hästar & ritar något så fruktansvärt bra.

Kamerautrusting

7
Har alltid fått mycket frågor angående min kamerautrustning. Ett bra citat tycker jag är detta:
Författaren sa till fotografen: Vilka vackra bilder du tar, vad har du för kamera?
Fotografen sa till författaren: Vilka bra böcker du gör, vad har du skrivare?
Hoppas ni förstod principen, ska iallafall vara snäll & berätta.
 1. Nikkor 18-55mm (version utan VR)
 2. Nikon D40
 3. Ett mycket gammalt okänt stativ, (uppskattningsvis 20 år) har ingen bild på det så bilden är på något annat.
 4. Action-kameraväska
 5. Sigma 70-200mm f2,8
 6. Nikon D300
 7. Nikkor 50mm f1,4 G
 8. Ministudio med lampor
 9. UV filter till objektiven
 10. Closeupfilter 10+
 11. Reflexskärm silver/vit
Det jag inte hade med på bilden: stativfäste, objektivväska, fjärrutlösare, laddare, 2 st batterier, batterigrepp, danbo, bakgrunder till ministudion (blå röd rosa grön svart vit) 3 st kameraremmar, putsduk, minneskort och andra småsaker/diverse tillbehör.

Jag får också ofta frågan hur jag har råd & köpa, svaret är att jag jobbar ihop det. Själv tycker jag det är ganska absurt att få en sådan dyr grej som kamera/objektiv i julklapp/födelsedagspresent. Roligast är när man tjänat ihop pengarna själv! Sen frågar folk också vad jag får i månadspeng Svar: jag får 150 kr i månadspeng!

God jul, allihopa!

6
(Jag vann årets Lucia-hamster med denna bild på Kastelli på www.hamster.ifokus.se)
Ni får ha en riktigt trevlig julafton allihopa (eller ja, det är typ 3 st som läser min blogg, men...) Hälsar Kastelli & jag!
btw. Jag planerar att ta kull på Kastelli med min kompis framtida hamster, tror ni ungarna kommer bli söta? ;)

Getisarna

5
(Bilderna är tagna en vacker dag i November, jag är mycket väl medveten om att bilden längst ner till vänster har otroligt dålig komposition, tajt beskuren m.m men jag gillade ljuset så pass mycket att jag var tvungen & lägga upp den med, vet faktiskt inte vad jag tänkte när jag tog den bilden, haha...)

Puh, idag har jag städat hos getterna, det behövdes! Mockade ut allting & städade pannrummet (foderkammaren) och utanför där vi har höet... Dem blev nog glada för det, handlade också nytt kraftfoder till dem. Nu dricker jag varm choklad & Melodi ligger brevid mig och gosar. Men ska alldeles strax till ålderdomshemmet och lämna lussebullar till Inga!

Knäckklubbor från Ernst

ernst334
Gjorde knäckklubbor tidigare idag, precis som Ernst gjorde i förra programmet. Dock använde jag mandel istället för polkagris & hade en annan smak; choklad med en touch av bränt!

Klart, fast inte riktigt

Gjorde en liten header väldigt snabbt, bara för jag skulle ha en liksom. Oehört tråkig men jag har sånt sug på att börja blogga så jag var tvungen & göra en. Iallafall så börjar min blogg se ut som en blogg och jag tänker så smått börja blogga med jämna mellanrum! sapp gammal arikvbild
Det fick bli en gammal arkivbild från 2010 (tror jag?) på lilla Sappis.