LördagenIdag har jag jobbat, vilket var jobbigare än vanligt... Det var astungt och det blåste så in i helvete. Packade det sista för imorgon bär de av till Holland, en vecka utan uppdatering blir det nog! Kan försöka tidsinställa nåt inlägg. Kommer hem på fredag igen så det är inte så lång tid, kommer förmodligen fota en del byggnader vilket är nåt nytt för mig. Och såklart tulpaner! Ska också hälsa på släkten och shoppa. Nu ska jag försöka få pappa att gå ut så jag kan visa han hur man matar getterna, haha.

Tulpaner
Tre tulpanbilder från i söndags! Idag har jag varit utomhus i 4 h för att plantera och framförallt städa hos getterna då jag åker till Holland denna söndag. Landet är ju känt för sina tulpanodlingar och eftersom min mamma är född där är jag där ganska ofta, och nu såhär till påsk borde dem stora tulpanfälten som är där blomma! Eller det är iallafall det jag hoppas.

Tyst ett tagHär har varit tyst ett tag... Kanske blir så ett tag framför då jag inte har någon större blogglust. Idag jobbade jag som vanligt, sedan pyssla jag i trädgården och fotade katterna (ovan). Igår höll jag i ponnyridning i närheten där jag bor, det var med konfirmationen och det var ganska kul! Sedan bakade jag, en lemon key pie vilket är helt klart min favoritefterrätt, älskar citrus framförallt lime. På kvällen kom min kompis och hennes familj, hade superskoj och lämnade tillbaka min lånade avelshane Makarov (en dvärghamster).

Stjärna #2
Hedvig päls


Fotade ju Helenas ponnys i helgen! Blev inte jättemycket bilder, dock lite detaljbilder på andra hästar i hagen.

StjärnaTvå bilder på söta Stjärna, en ponny som ÄLSKAR att bocka när man fattar galopp, minst sagt.

Har varit i trädgården hela dagen! Planterat solroser och röjt i rabatten, har även varit och inhandlat lite fröer och städat i ett av våra växthus där vi ska ha konfirmation i sommar. Igår var jag med Helena och hennes hästar, tog lite bilder som förmodligen kommer komma upp på hennes blogg, och min senare i veckan.

Härliga vårdagar


Har varit ett par härliga vårdagar utan uppdatering! Har varit massvis med mina djur och även planterat en del. Men idag tog det stopp, grått och trist kände inte alls för att vara utomhus... Fick bli två random bilder från en hästträning med Rebecca (till höger).

Fint väder


Var så fruktansvärt fint vårväder idag! Har planterat (mest bönor) och varit med getterna. Nu på kvällen skulle jag och pappa åka till fredshög och fota HDR bilder, men vi skulle inte hinna åka ändå dit och fota den innan den gick ner, så åkte till ängarna istället!

Danbo #2

Fler bilder jag tog igår. Iförrigår sov min vän över också, vi hade hamsterträff och såg filmen War Horse som jag ioförsig redan sett men hästnörd som jag är tycker jag den är ruskigt bra!

Mucklornas värld


Tog lite bilder på Danbo idag. När jag ser bilderna i efterhand tänker jag jättemycket på mitt favoritspel som barn ''Pettson och Findus och Mucklornas Värld'' redigerade färgerna lite extra för att få fram känslan, ni som spelat det, visst liknar bakgrunden lite svamp-världen eller hus-världen?

Get-show


En film från när jag och min syster var och uppträdde på lokala ridskolan, helt oförbrett och utan någon som helst övning!

Tudor ♥


Visst är Tudors stora runda snälla ögon så fotovänliga?
Tog lite bilder på Tudor inomhus igår. Ger alla katter royal canins foder som godis vilket dem älskar! Dock är det bara pga royal canin har tree oil nånting på utsidan av sitt foder.... 

Idag har jag städat hos degusarna, i slöjden blev jag klar med mitt hus (snarare slott) till dem och de gillade det! Dem har flyttat från min systers rum till ett mindre i grovköket. Det var minst sagt besvärligt och flytta buren. Men det blev tillsist väldigt mysigt hos dem. Mockade också lite hos getterna och busade med dem, Stepp var riktigt busig idag och önskat jag hade kameran med mig ;)

Träd-busen


En liten Florita som är busig!
Idag har jag varit i skolan som vanligt, ska alldeles strax byta om till ridningen. Är ovanligt sugen på att fota hästar... Någon som vill ha sig och sin häst fotograferad av mig i närheten av mig?

Före/efter HDR

En HDR bild jag tog väldigt snabbt på Helenas uppfart, inte speciellt fin på något sätt & vis men bara för att visa hur stor skillnad ett HDR kan göra. Rekomenderar att söka på en tutorial på google om ni inte vet hur man gör ett HDR med er kamera & ert bildredigeringsprogram. Den översta bilden är varken över eller underexpornerad utan normal. Sedan använde jag två andra bilder, en som var underexpornerad (för att få fram detaljer i högdragar, vilket jag ej lyckades med denna gång) och en som var överexpornerad.

Denna bild är dock felaktig då jag tog den som hastigast, bilden saknar detaljer i de ljusa partierna.

Hedvig körs #2
Premiär för i år!


Igår var jag med Helena, vi var hos hennes ponnysar och körde stoet, Hedvig (på bilden) vilket var premiär för i år, det såg jättebra ut och Hedvig var såg ut att vara pigg & framåt! Jag kände mig också ovanligt smart när jag kom på massor av smarta lösningar när vi fixade stallet. Jag fotade henne och hästarna, i somras blev det massor med bra foton på hon och hennes hästar när de tränade och busa i hagen, hoppas de blir det i år med! Fler bilder kommer upp så håll utkik.

Kreta tiltshift

Hittade lite tiltshift-bilder från Kreta i somras. Någon annan än mig som älskar tiltshift? Har tyvärr inget objektiv då det är lite onödigt att spendera 10.000 på det när man kan göra det busenkelt i photoshop!

Kusiner här #2

Lite fler busungebilder!