Belisma i gethagen
Nikon D300 + Nikkor 50mm 1,4G
Mina två kaniner, Belisma & Rut älskar att vara i gethagen. De skuttar omkring och tror de är ute i det fria, så härligt att se!

Pigga hästarTvå pigga unghästar vid Cools stall som gärna ville busa framför kameran i kvällsljuset.

Cool & Rebecca hoppar stockarna

En bildbomb från förra veckan då jag fotade Rebecca & Cool som hoppade stockarna på ängen.

Helgen


Bild från igår
Helgen har varit ganska intensiv. Åtminstone gårdagen då jag var i stan, jobbade, tog hand om mina djur och plantor, red Skrållan, och fotade Rebecca och Cool. Idag har jag också tagit hand om Skrållan, men körde henne vilket gick superbra!

Yrrol & helenaHar fotat hur mycket som helst i denna långhelgen som varit, men inte haft tid att varken sitta vid datorn och redigera dem eller skickat dem till te.x Helena som tävlade Yrrol i torsdags (bilden) Nu har jag äntligen en stund över och har redigerat några stycken. 

Idag tog jag hand om min medryttarponny Skrållan som jag skrivit om i ett annat inlägg. Första gången som jag gjorde det själv och det gick jättebra och hon bocka inte en enda gång i galoppen. Nu är det mest att hon bråkar vid kurvan mot utgången (vilket är förstårligt för jag tror hon tycker det är ganska trist och rida i paddocken) och efter galoppen, hon bryter nämligen av HELA tiden och man måste hålla igång henne, och det är just när man håller igång henne hon ibland kan stanna och bråka med en. Men jaa, det är bara att vara lika envis som hon så kommer det nog funka ;) Avslutade träningen när det gick som bäst (galopperat i båda varven utan stopp på mittvolten) och då skrittade vi ut en runda. Hittade en gräsplätt som jag tog en liten kort galopp på för att se om hon bockade här ute, men nix hon tyckte istället det var jättekul och hade spetsade öron hela tiden.  Gick tillbaka till stallet med henne eftersom jag är lite tyngre än vad hon är van med. Kände på hennes ben men de var inte varma eller svullna fastän hon och jag bråkade ganska mycket på banan och hon backade, hoppade, sparka/kicka, småstegra, ja var allmänt jobbig när hon bröt av galoppen. Hon måste ju förstå att hon inte bara kan galoppera en kortsida eller en halv volt för att sedan vila, haha. Men det beror nog inte på dålig kondis för efter träningen var hon bara lite fuktig under sadelgjorden fastän 25 grader och sol. Medan jag sopade stallgången och mockade paddocken fick hon ompyssling av min syster som gjorde en fin fläta i hennes man.  När jag kom hem från stallet tog jag hand om mina egna djur, degusarna fick vara komma in efter dem varit ute i skuggan (det blir så varmt i deras kaninbur då den står i solen) och Belisma fick gå en runda i sele sedan bli utsläppt med Rut i gethagen där de skuttade omkring en bra stund (fast Rut grävde mest på sitt hål som börjar bli riktigt djupt) getterna borstade jag och sköljde av med vattenslangen då de såg ut att vara varma ;) sen åt jag, fixade bilderna till Helena och nu sitter jag här!

Nya ninisar - Belisma & RutHar aldrig haft kaniner förut, så i Torsdags hämtade vi Rut & Belisma från mammas arbetskamrats son, pga. flytt kunde han inte ha kvar dem mer, därför lånar han ut dem till mig i 1 år. Vilket kommer bli riktigt kul, har aldrig haft kaniner innan men har läst på nu i 6 månader innan jag fick hem dem, så känns bra! 

På bilden ser ni Rut, hon är den lite mer tillbakadragna. Gillar att vårt golv är så rent att det speglas, haha.

MåndagGick i skolan till klockan ett, gjorde läxan sedan stack jag till stallet. Jag ska nämligen hjälpa till att rida till ett shettissto på 12 år, hon har bara ridits av barn och har fått bestämma väldigt mycket själv. Det märktes för hon var himla kaxig, hon ville INTE ha någon på ryggen som ställde krav, haha. Jag kommer iallafall försöka få henne lite lugnare och försöka få bort bock-beteéndet då hon bockar väldigt mycket i galoppen, och ägarna vill inte att hon bockar, vilket är förstårligt då barnen flyger av som vantar.

Fina Rebecca #2
Nikon D300 + Nikkor 50mm 1,4G + reflexskärm silver/vit

Fler bilder från igår, blev ganska nöjd med bilderna från fotograferingen faktiskt, hoppas Rebecca blev det med.

Fina Rebecca


Nikon D300 + Nikkor 50mm 1,4 G + reflexskärm silver/vit
Sa åt min syster att ta på sig något ''vettigt'' och sminka sig sen stack vi ut och tog lite bilder. Resultatet blev rätt bra. Ovan ser ni en favorit!

Hedvig efter träning
Nikon D300 + Sigma 70-200mm 2,8