Bilder - degusarna 28 April










Vi vill ut! Nikon D300 + Nikkor 50mm 1,4G

Powerwalk i solskenet

Nikon D300 + 50mm 1,4G

Har precis kommit hem från världens powerwalk i solskenet med Laban. Han är så himla hyperpigg, fattar inte vart han får energin ifrån. Hade tänkt mig en lugn lång runda med det blev en småjogging/powerwalk takt istället, haha. Ändå har han fått springa av sig i gethagarna. (Laban är vår grannes valp som jag passar) nu ska jag nog sätta mig och läsa lite i min bok i solen.

Festis myser



Vår degushona Festis mös ute i solljuset igår när vi hade dem utomhus. Hon är förmodligen dräktig för hon ser ut som ett päron, haha. Både igår och idag hade jag fullt upp. Har pricklat alla kosmos med mamma och alla gurkor. De blev sammanlagt ca 120 st kosmosplantor bara på en så-back, och vi har 2 st till (!!!) Haha, vi får väl sälja dem eller något. Sedan passar jag grannens hund Laban (eller på danska - Läbän) han är jättesöt, men något pigg, har gått så himla mycket idag i obekväma skor så är himla trött i fötterna. Just nu sitter Florita brevid mig, hon har uppfört sig konstigt hela dagen då hon löper, hoppas de går över imorgon för hon är riktigt störig just nu...

Puss!



Detta är faktiskt inte en ovanlig syn, mina getter (mor & son) gillar och ge varann pussar. De står alltid och pussar varandra på mulen/ansiktet. I detta inlägget sa jag att jag skulle ut och fota, det var blandannat då jag tog denna bild.

Movitz körs



Bild från i lördags, det var sjukt kul. Jag fick lära mig att köra häst & vagn av världens bästa körlärare och världens snällaste häst, Hedvig. Jag tyckte jag fick ett bra betyg då jag bara kört travponny några gånger oseriöst förut. Jag fick C vilket motsvarar VG (stolt). Betalningen till Helena av körlektion blev iform av några bilder på Movitz (bilden ovanför). 

Har haft fullt upp hela veckan med läxor och annat, därav uppdateringen. Mina plantor har verkligen börjat gro nu, ni ska få se dem snart!

Bilder från Vellinge Hästsportsförening















Ja, jag var ju med min kompis Helena och fotade hopptävlingarna på Vellinge hästsportsförening den 15e april. Det var väldigt längesedan jag åkte till en tävling bara sådär och fotade för min egen skull. Är förövrigt sjuk, det är det gamla vanliga - förkyld, hosta, feber. Fast idag har jag faktiskt inte feber så kunde ge er en uppdatering. har ju varit tyst ett tag. I helgen fotade jag Helenas hästar, både på fredagen och på lördagen. Just nu är jag dock lite för sjuk för att redigera dem så de får komma en annan gång.

Tinkerhov



Även denna bild är tagen i Hörby, Fulltofta

Dagen har varit ganska härlig, strålande sol och har planterat om mina solroser och även Kastellis groddar. Har även jobbat och nu funderar jag på om jag ska gå ut och fota lite, måste ju bidra med en bild på djurfoto's tävling! Nu är det ju så fint kvällsljus så ska bara ta mig i kragen och slita mig från datorn.. På något sätt så känns det alltid som man fastnar här!

Fulltofta, Hörby 8 Oktober









Hade inte redigerat dessa bilder, eller inte ens gått igenom mappen ordentligt från förra året på en tävling i Hörby med Cool. På framridningsbanan var det så perfekt ljus och miljön var otroligt vacker! Bor ju i princip ute på slätten och är van med öppna landskap, när man kommer till skogen är det lyx att det inte blåser och man får rena bakgrundar på alla bilder ;)

Blom - och grönsaksodling



Ja, bilderna sammanfattar min dag rätt bra. Köpte såjord sedan sådde jag ganska många utav mina fröer jag köpte i Holland. Har dock många fröer och även lökar kvar som jag får så till helgen. Längtar tills mina vattenmeloner är färdiga, älskar att äta vattenmelon till frukost på somrarna! Nu känner jag mig som Florita längst ner på högra bilden - vill bara sova ;)

Före - efter redigering



Här kan ni se hur jag redigerar mina bilder, försöker alltid efterlikna verkligheten så som det såg ut när jag tog fotot så mycket som möjligt. Det jag gör på nästan alla bilder är: beskärning, skärpa & kontrast, men just denna bild ljusade jag upp lite också.

Snabbjobb med Hedvig & Movitz



Igår fotade jag min kompis shettisar, Hedvig och Movitz när de körde snabbjobb på Jägersro. Fler bilder kan ni se hos hennes blogg. Idag har jag gått ut med getterna med Helena och även fotat på ridskolan med henne, då det var hopptävlingar, kommer säkert en eller två bilder :)

Tävling i samarbete med Tvspelsweb



Jag är med i Caroline Dahlén's tävling i samarbete med www.tvspelsweb.se med tema detaljer, jag hade hemskt gärna velat vinna denna tävling, då jag älskar att fotografera, och detaljer på djur är en av de roligaste sakerna. Att sedan veta att andra uppskattar mitt arbete är verkligen kul att höra. Här är föremålet jag gärna hade velat ha om det skulle vara så att ni gillar min bild.

Hoppträning med getterna



Film från idag när jag träna lite hoppning med getterna, har inte gjort det på ett halvår då jag gjorde det så mycket förr att Stepp tröttna på det och blev ej så samarbetsvillig... Idag gick det iallafall jättebra! Skötte sig utmärkt och koncentrerade sig verkligen på mig, till skillnad från Sappis som tyckte gräset var godare, men när jag kopplade henne gick det mycket bättre och hon försökte inte springa förbi hindrena (som hon gjorde mycket förr)

Cool & Rebecca på Bråvesta



Hon kom 2a, 2a och 3a i sina klasser! Jag tyckte det såg jättebra ut. Önskar jag kunnat stanna lite längre och fota Ingrids klasser också, men det var så himla kallt och pappa ville hem ;)

Bråvesta




Ännu en häst som hade pyjamas på sig, denna väldigt färgglad, mycket sött!

Hästen i randig pyjamas



Tyckte att det var så klockrent, haha.
Det var flera hästar som hade pyjamas på sig igår på tävlingen, tycker det ser så himla sött ut!

Frön



Bild på alla frön jag köpte i Holland, fröna är sååå mycket billigare där, broccolifrön på vellinge blomman kostade 30 kr när denna jag köpte på Ranzijn dier & teuin kostade 11 kr.
Idag har jag varit på Bråvesta och fotat Rebecca som tävla med Cool, bilder kommer nog i veckan. Senare ikväll ska jag se Hungerspelen på bio, ska bli skoj då boken är helt awesome ju!

Tillbaka från Alkmaar



Igår kom jag hem från Holland, efter en hektisk vecka med blandannat shopping och hälsa på all släkt så var de väldigt skönt och komma hem. Nu ska jag fira påsk med min svenska släkt.
Ovan på bilden ser ni Alkmaar, där vi hyrde vår lägenhet, gjorde ett snabbt hdr, inte de bästa då det är taget handhållet.

Gammeltanten





Gammeltanten Melodi, fyller 12 år 

Florita i ett nötskal





Två bilder jag tog innan jag åkte till Holland, detta är ett tidsinställt inlägg, jag tror säkert jag har det bra i Holland nu, haha. Känner att det blivit ganska mycket Florita-bilder på sistone.. Inte så konstigt då hon är min trogna modell, hon är den enda katten som inte trycker in näsan i linsen varje gång man sätter sig ner.